Find værksted til skift til sommerhjul / sommerdæk

Her kan du her finde dit nærmeste værksted til at sætte sommerdæk på din bil. Hvad enten det er hele hjulet, som vi skal skifte for dig – altså sommerdæk med fælge – eller hvis du trænger til nye dæk på dine fælge.

Og hvis du er i tvivl, om dine dæk er blevet for gamle eller nedslidte, så hjælper vi også med at vurdere det, og hjælper med hvilke nye sommerdæk der passer til din bil. Bare bestil tid og kom ind forbi.

Vi har også hjulopbevaring af de hjul, som du ikke bruger.

Det gode er, at de Frie Danske Værksteder kan hjælpe dig, uanset hvilken bil du kører i – også el – og hybridbiler.

Vi er nemlig en forening af mærkeuafhængige værksteder og dermed frie til at hjælpe netop dig med din bil.

Hvorfor skifte til sommerhjul?

Du bremser bedre og har bedre vejgreb på en varm og tør asfalt med sommerdæk. Desuden undgår du kraftigt slid af dine bløde vinterdæk, så derfor er det en god ide med et hjulskifte.

Hvornår skal man have sommerdæk på?

Du skal have et hjulskifte og få sommerdæk på bilen, når temperaturen er højere end 7 grader. Det er typisk i løbet af april.

Hvorfor de Frie Danske Værksteder?

Din mekaniker hjælper dig med at vurdere, om dine sommerdæk er sikre eller nedslidte og opdager eventuelle fejl på bremser og styretøj.

Hvorfor skifte til sommerhjul?

Sommerdæk er mere sikre på varm og tør asfalt end vinterdæk

For at opnå den største sikkerhed i trafikken, så skal du køre med dæk, der passer til årstiden – både vinter og sommer.

Om sommeren bliver asfalten varm – på solskinsdage meget varmere end luften – og for at kunne bremse effektivt på en varm og tør asfalt, så skal du køre på sommerdæk.

Sommerdæk har en nemlig en udformning, så de griber fat i den varme og tørre vejbane. Derfor bliver din bremselængde en højsommerdag kortere, end hvis du kørte på vinterdæk eller helårsdæk.

Desuden er sommerdæk lavet af hårdere gummi end vinterdæk, så de bedre kan holde til de varme veje. Vinterdæk vil blive flået i stykker og slidt så meget, at de alt for hurtigt skal udskiftes, så også derfor er det en god ide at skifte til sommerhjul.

Hvornår skal man skifte til sommerdæk?

Hjulskifte ved 7 grader
Få skiftet til sommerhjul /sommerdæk hos dit lokale Frie Danske Værksted

Hvornår skal sommerhjulene på bilen?

Sommerhjulene skal på bilen, når temperaturen er 7 grader eller højere, når du kører.

Det er typisk i løbet af april, at man skifter fra vinterdæk til sommerdæk.

Som altid, så er det en god ide, at være tidligt ude med tidsbestillingen, da mange gerne vil have skiftet hjul samtidig.

Find dit lokale Frie Danske Værksted og book tid til et hjulskifte allerede nu, så du får sommerhjulene på, når det passer i din kalender.

Hvorfor bruge de Frie Danske Værksteder?

De Frie Danske Værksteder hjælper dig med mere end blot et hjulskifte

Når et af de 2000 Frie Danske Værksteder skifter dine hjul, så hjælper din mekaniker dig med mere end blot at få sommerhjulene godt på bilen.

Din mekaniker har ekspertisen til at vurdere, om dine dæk er slidt ned eller blevet for gamle, eller om de kan holde en sæson mere. Desuden er din mekaniker opmærksom på hele bilen, så han eller hun opdager, hvis dine bremser skal skiftes. Eller om sliddet på dine dæk afslører fejl i din bils styretøj.

Dit værksted kan også hjælpe dig med afbalancering af dine dæk, hvis du føler, at bilen hopper, når du kører.

Så når du bruger et af de Frie Danske Værksteder, så får du mere end blot et hjulskifte.

Hvorfor få et hjulskifte hos et af de Frie Danske Værksteder?

Service til alle bilmærker

Vi skifter hjul på alle bilmærker - også el- og hybridbiler.

Vi hjælper med at vurdere sommerdækkets stand

Sommerdæk skal have minimum 1,6 mm slidbanemønster tilbage - men helst 3 mm. Dit Frie Danske Værksted hjælper dig med at vurdere sikkerheden af dine dæk.

Dæk kan godt blive for gamle

Din mekaniker hjælper dig med at vurdere, om dine dæk kan køre et eller flere år mere, eller om det er tid til nye dæk på dine fælge.

Mange værksteder har hjulopbevaring

Mange af de Frie Danske Værksteder har også hjulopbevaring. Så bliver dine hjul opbevaret korrekt og pladsbesparende for dig til næste hjulskifte.

Veluddannede mekanikere

Det er en fordel, at få en mekaniker til at skifte dine hjul, da mekanikeren lægger mærke til andre ting end blot hjulet - blandt andet bremsernes stand.

Du kan bruge samme værksted, som du kender

Ved at bruge dit lokale Frie Danske Værksted, så kan du bruge samme værksted, som du kender, og som er tæt på dig.

Oftest stillede spørgsmål

Er sommerdæk nødvendige?

Ja, hvis du kører på varm og tør asfalt, så er sommerdæk nødvendige, for at du kan bremse ordentligt, og bilen ikke hopper hen over asfalten.

Må man køre med vinterdæk om sommeren?

Der er ikke et lovkrav i Danmark om, at man skal skifte hjul mellem sommer og vinter. Men om sommeren risikerer du, at slide dine vinterdæk op, da de er bløde og bliver fået i stykker af den varme asfalt. Du bremser også dårligere på en varm og tør sommerasfalt end på sommerdæk.

Hvad er sommerdæk?

Sommerdæk er designet specielt til varmere og mere tørt vejr end vinterdæk og helårsdæk. Formen på dækket og slidbanen er anderledes konstrueret og gummiet er hårdere end helårsdæk og vinterdæk.

Hvordan ser et sommerdæk ud?

Der er intet symbol, der kendetegner et sommerdæk. Men du kan nemt genkende et sommerdæk på, at det har flere parallelle riller som “bælter” rundt om dækket.

Hvilket sommerdæk skal jeg vælge?

Dit Frie Danske Værksted kan hjælpe dig med, hvilke dæk der er de rigtige til din bil.

Hvor mange mm mønster på sommerdæk?

Lovkravet er, at der skal være minimum 1,6 mm slidmønster tilbage. Anbefalingen går dog på 3 mm slidmønster. Jo større dybde, jo bedre kan vand ledes væk og jo større sikkerhed.

Hvor længe holder sommerdæk?

Sommerdæk har desværre ikke evig holdbarhed, og kan lige som alle andre dæk blive for gamle. Dit Frie Danske Værksted hjælper dig med at vurdere, om dine dæk er blevet for gamle eller kan klare et eller flere år mere.

Hvad er hjul-opbevaring

Når man skifter til sommerdæk, så er det ikke dækket man skifter, men hele hjulet, det vil sige sommerdæk med fælge. De hjul, som man ikke kører på, kan man få opbevaret hos sit lokale Frie Danske Værksted.

Hvad er reglerne for sommerdæk i Danmark?

Der skal sommerdæk på alle fire hjul og ikke kun nogle få af dem. Og slidbanemønsteret skal have minimum 1,6 mm mønsterdybde.

Hvad er ulempen ved sommerdæk?

Ved kraftig regn skal du sætte farten ned – der er nemlig større risiko for aquaplaning om sommeren, hvilket er en kombination af dækkenes udformning og vejrets større mængder nedbør om sommeren. Hvis du oplever aquaplaning, så lad være med at bremse eller speede op, men kobbel ud og lad bilen kører, til du er igennem aquaplaningen.

Hvornår skal man skifte til sommerhjul?

Du skal have skiftet til sommerhjul, når lufttemperaturen er på 7 grader eller over, når du kører. Det er typisk i løbet af maj. Hvis du fortsætter med at køre på vinterdæk gennem sommeren, så slider du dine vinterdæk op alt for hurtigt.

Kan jeg få et hjulskifte i forbindelse med et service?

Ja, når bilen alligevel skal have et service, så kan du aftale med dit værksted, at de også skifter hjul. Det er én af de ting, der er smarte ved at få et hjulskifte på et af De Frie Danske Værksteder. Spørg, hvad det koster, så du kender prisen på forhånd.

Hvordan får jeg et hjulskifte?

Du finder dit lokale Frie Danske Værksted ved hjælp af kortet her på siden og ringer til dem og booker tid.

Find dit værksted her