Hjulskifte / vinterdæk

Uanset hvilken bil du kører, så kan du her finde et værksted til at få foretaget et hjulskifte og få vinterdæk med fælge på din bil. Eller få helt nye vinterdæk på dine fælge.

Vinterdæk er nødvendige for din og andres sikkerhed, da dækkene har bedre vejgreb end sommerdæk og helårsdæk. Dermed reduceres bremselængden i vintervejret, og der er mindre risiko for, at bilen skrider ud.

Du bør have vinterdæk på bilen, når temperaturen falder til 7 grader, og det er anbefalelsesværdigt at få skiftet hjul i god tid, så du ikke bliver overrasket af rimglatte veje eller årets første sne.

Fordelen ved at få et hjulskifte på et af de Frie Danske Værksted er, at det er et værksted, som har fokus på hele bilen. Din mekaniker hjælper dig med at vurdere dækkets stand samt holder øje med, om der er noget ved din bil, for eksempel bremser eller styretøjet, som også skal laves, så du kan køre sikkert igennem vinteren. Og så kan alle værkstederne opbevare dine hjul for dig.

Hvorfor hjulskifte til vinterdæk?

Vinterdæk er nødvendige, da du bremser bedre og har bedre vejgreb i sne, slud og tøsne.

Hvornår skal man have vinterdæk på?

Du skal have et hjulskifte, når lufttemperaturen falder til 7 grader, når du kører.

Hvorfor bruge de Frie Danske Værksteder?

Din mekaniker hjælper dig med at vurdere, om dine vinterdæk skal skiftes, og opdager andre ting ved bilen, som trænger til en kærlig hånd.

Hvorfor vinterdæk?

Vinterdæk er mere sikre i vintervejr end sommerdæk

Vinterdæk er ikke lovpligtige i Danmark, men de er nødvendige for en mere sikker færdsel i trafikken i sne, slud og på kolde vejbaner.

Årsagen er, at vinterdæk er lavet af blødere gummi end sommerdæk, så de selv i lave temperaturer kan bremse og ikke skrider ud.

Desuden har vinterdæk et andet mønster end sommerdæk, så vinterdæk kan lede store mængder vinterligt sjap og vand væk fra dækket, samtidig med at dækkene griber bedre fat i asfalten.

Materialet og dækmønsteret på vinterdækkene er altså med til at reducere bremselængden og øge vejgrebet i forhold til sommerdæk, og derfor er vinterdæk mere sikre i vintervejr end sommerdæk.

Få et af de 2000 Frie Danske Værksteder til at skifte dine hjul, så du får vinterdæk på bilen og bliver klar til vintersæsonen på vejene.

Hvornår skal man skifte til vinterdæk?

Hjulskifte ved 7 grader

Hvornår skal man have et hjulskifte og få vinterdæk med fælge på?

Du skal have et hjulskifte og få vinterdæk på bilen, når temperaturen er 7 grader eller lavere, når du kører.

Det er lufttemperaturen, som man går efter, og du skal være opmærksom på, at vejene ofte er koldere end luften i morgentimerne. Det er typisk i løbet af oktober og senest november, at det er en god ide at få skiftet hjul på dit frie danske værksted.

Se den aktuelle vej- og lufttemperatur under “vintervejr” hos Vejdirektoratet. 

Fordi vejene om morgenen er koldere end luften, så kan man blive overrasket over rimfrost på vejene. Derfor er det en god ide, at få lavet et hjulskifte til vinterdæk i god tid. Oftest sker der dog det, at mange venter til sneen ligger på vejene – og så kan det være svært at få skiftet hjul, når det passer dig.

Find dit lokale Frie Danske Værksted og book tid hos dem til et hjulskifte nu, så du får vinterdæk på, når det passer dig og inden vejene bliver glatte.

Hvorfor bruge de Frie Danske Værksteder?

De Frie Danske Værksteder hjælper dig med mere end blot et hjulskifte

Når du bruger et af de 2000 Frie Danske Værksteder til et hjulskifte, så hjælper din mekaniker dig med mere end blot at få vinterdækkene godt på bilen.

Din mekaniker har ekspertisen til at vurdere, om dine dæk er slidt ned eller blevet for gamle eller om de kan holde et eller flere år endnu. Desuden er din mekaniker opmærksom på hele bilen, så han eller hun opdager, hvis dine bremser skal skiftes. Eller om sliddet på dine dæk afslører fejl på din bils styretøj.

Desuden kan dit værksted hjælpe dig med afbalancering af dine dæk, hvis du føler, at bilen hopper, når den kører.

Så når du bruger et af de Frie Danske Værksteder, så får du mere end blot et hjulskifte.

Hvorfor få et hjulskifte hos et af de Frie Danske Værksteder?

Service til alle bilmærker

Vi skifter hjul på alle bilmærker - også el- og hybridbiler.

Vi hjælper med at vurdere vinterdækkets stand

Vinterdæk skal efter lovgivningen have minimum 1,6 mm slidbanemønster tilbage - men som dækeksperter anbefaler vi helst 3 mm. Dit Frie Danske Værksted hjælper dig med at vurdere sikkerheden af dine dæk.

Dæk kan godt blive for gamle

Din mekaniker hjælper dig med at vurdere, om dine dæk kan køre et eller flere år mere, eller om det er tid til nye dæk på dine fælge.

Alle værksteder kan opbevare dine sommerhjul

Alle af de Frie Danske Værksteder har også hjulopbevaring. Så bliver dine hjul opbevaret korrekt og pladsbesparende for dig til næste hjulskifte.

Veluddannede mekanikere

Det er en fordel, at få en mekaniker fra et af de Frie Danske Værksteder til at skifte dine hjul, da mekanikeren af natur også lægger mærke bremsernes stand og andre sikkerhedskomponenter ved bilen.

Du kan bruge samme værksted, som du kender

Ved at bruge dit lokale Frie Danske Værksted, så kan du bruge samme værksted, som du bruger til andre opgaver på bilen. Du kan fx få et hjulskifte, når bilen skal have sit service.

Oftest stillede spørgsmål

Er vinterdæk nødvendige?

Ja, hvis du kører i vintervejr, så er vinterdæk nødvendige for at du kan bremse ordentligt og ikke skrider ud med bilen.

Er vinterdæk lovpligtige?

Vinterdæk er ikke et lovkrav i Danmark.

Hvad er vinterdæk?

Vinterdæk er dæk, der er lavet specielt til koldere og mere glat føre end helårsdæk og sommerdæk.

Hvordan ser et vinterdæk ud?

Du kan kende et vinterdæk på, at det har et bjerg- og snefnugsymbol på siden.

Hvilket vinterdæk skal man vælge?

Dit Frie Danske Værksted kan hjælpe dig med, hvilke dæk der er de rigtige til din bil.

Hvor mange mm mønster på vinterdæk?

Lovkravet er, at der skal være minimum 1,6 mm slidmønster tilbage. Anbefalingen går dog på minimum 3 mm slidmønster. Jo dybere slidmønster – jo bedre vejgreb.

Hvor længe holder vinterdæk?

Vinterdæk holder ikke evigt. De kan godt blive for gamle og stive, men hvornår det sker afhænger blandt andet af dækkenes opbevaring. Dit Frie Danske Værksted hjælper dig med at vurdere, om de er for gamle eller kan klare et eller flere år mere.

Hvad er hjul-opbevaring?

Hjul-opbevaring betyder, at et værksted hos de Frie Danske Værksteder opbevarer dækkene i den periode, hvor de ikke bruges.

Hvad er reglerne for vinterdæk i Danmark?

Der skal være vinterdæk på alle fire hjul og ikke kun enkelte af dem. Og så skal dækkene have minimum 1,6 mm mønsterdybde.

Hvornår skal man skifte til vinterdæk

Du skal have et hjulskifte /vinter, når lufttemperaturen er på 7 grader eller under, når du kører. Det er typisk i løbet af oktober og november, hvis du kører i morgen-, aften- og nattetimerne.

Kan jeg få et hjulskifte i forbindelse med et service?

Ja, når bilen alligevel skal have et service, så kan du aftale med dit værksted, at de også skifter hjul. Spørg, hvad det koster, så du kender prisen på forhånd.

Hvordan får jeg et hjulskifte?

Du finder dit lokale Frie Danske Værksted ved hjælp af kortet her på siden og ringer til dem og booker tid.

Find dit værksted her